Blog vinculat a l´assignatura NTICEDU.

diumenge, 11 de març del 2012

AVALUACIÓ INICIAL

Situa’t de 0 a 10 (0 gens d’acord 10 molt d’acord)

TE2) L’objecte principal de la Tecnologia Educativa és oferir un bon ventall de tècniques per als docents: 9
CC2) Aprenc tant dels companys com dels materials i consultors: 10
TC1) Els professionals de l’educació han de ser competents en les tècniques que asseguren la correcta transmissió del coneixement : 9
DT2) La tecnologia es basa en la ciència per la qual cosa és neutral en relació a prejudicis, valors i actituds: 7
CC1) Les aules de la UOC són una comunitat d’aprenentatge: 10
DU2) Els debats virtuals suposen perdre força hores amb poc benefici personal: 0
TE1) La Tecnologia Educativa per a psicopedagogs consisteix en assegurar un bon domini de les TIC: 8
DU1) Els debats a la UOC poden millorar moltíssim: 9
TC2) Les TIC són necessàries per transmetre els continguts als alumnes: 9
DT1) El canvi tecnològic determina el canvi social: 10

5 comentaris:

  1. Hola Natàlia!

    Al veure la teva avaluació inicial he vist que has posat que el canvi tecnològic determina totalment el canvi social. No penses que el canvi social també el determinen altres factors, com per exemple l'econòmic?

    Fins aviat,
    Mercè Gras
    mgrasm@uoc.edu
    http://mercegrma.blogspot.com/

    ResponElimina
    Respostes
    1. Penso que el factor tecnològic ja té implícit el factor econòmic. Els països més desenvolupats del món (Primer Món) són països o continents poderosos en aquests dos aspectes i que formen part del moviment de la "globalització". I que, per contra continents com l'africà estan tan subdesenvolupats per aquestes carències. Defenso la idea que la Tecnologia és la predecesora de qualsevol canvi social.

      Elimina
  2. Hola Natàlia!

    He estat mirant el teu blog i m'ha semblat molt interessant i amb alguns articles que inviten a la reflexió. No obstant això, no estic d'acord amb una frase de l'avaluació inicial: les TIC són necessàries per transmetre els continguts.
    Sota el meu punt de vista crec que no són necessàries, sinó que faciliten l'aprenentatge. Què en penses? Creus que sense les TIC no hi pot haver aprenentatge a les aules d'infantil, primària, ESO...?

    Joana Mulet.

    ResponElimina
  3. Penso que sí són necessàries avui dia. Tal com s'exposava a un dels vídeos del debat, l'aprenentatge real es consolida mitjançant havent posant en pràctica aquell concepte. És a dir, quan realment l'hem treballat i experimentat. El ponent posava l'exemple de la geografia, (era professor de geografia): el fet de ser capaç de donar classe veiem relleus propis d'un país a través de la pantalla, així com qualsevol qualsevol informació del mateix relament és un instrument de valor en l'educació d'avui. Per tant, penso que la tecnologia ens ajuda a cobrir les necessitats que la pròpia experiència no pot aconseguir.

    ResponElimina
  4. Hola Natàlia! En primer lloc, felicitats pel teu blog!
    Pel que fa a la frase: "La tecnologia es basa en la ciència per la qual cosa és neutral en relació a prejudicis, valors i actituds" en la qual poses un 7. No creus que la tecnologia està molt condicionada pels prejudicis, valors i actituds i per tant no pot ser neutral? personalment, cosidero que és una gran eina per mostrar, si convé, la realitat distorsionada en funció dels interessos dels seus usuaris.

    ResponElimina